Nederlands leren

Cursussen Nederlands NT2 en inburgering

Wilt u snel slagen voor een diploma inburgering of het staatsexamen NT2? Neem dan deel aan onze bootcamp Nederlands! Ook zeer geschikt voor vluchtelingen die snel de taal onder de knie willen krijgen om mee te kunnen doen in de Nederlandse samenleving. Als u voldoende aandacht besteedt aan het huiswerk en alle praktijkopdrachten goed doet, verzekeren we dat u het diploma na de cursus behaalt.

Bij deze cursussen werken we met hele kleine groepen van 4 – 8 cursisten.

Cursus ONA

Tijdens deze cursisten begeleidt de docent de cursisten om de portfolio samen te stellen voor het examen ONA. Tevens besteedt de docent veel aandacht aan de vaardigheid die nodig zijn om een baan en/of opleiding te vinden in de Nederlandse maatschappij. Examentraining voor het examen ONA maakt ook deel uit van de cursus.

Beginner (A1)

In onze cursus Nederlands voor beginners ontwikkelt u de vaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. Daarbij zijn correctheid én functionaliteit belangrijk. U leert taalhandelingen die u kunt gebruiken als u zichzelf voorstelt, boodschappen doet of met het openbaar vervoer gaat. De cursus duurt drie maanden met in totaal 40 contacturen en 10 uur huiswerk per week. Na het succesvol volbrengen van de cursus kunt u het certificaat Nederlands taalniveau A1 ontvangen.

Onze beginnerscursussen:

Kijk hier voor groepen voor het inburgeringsexamen

Beginniveau: A0, eindniveau A1

Halfgevorderden A2

Inclusief examentraining
In onze cursus Nederlands voor half gevorderden werkt u verder aan de vaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. Daarbij zijn correctheid én functionaliteit belangrijk. U leert taalhandelingen die u kunt gebruiken als u contacten met Nederlandstaligen legt, bijvoorbeeld met de huisarts, buren of collega’s. Na het succesvol volbrengen van de cursus intermediate kunt u het certificaat Nederlands taalniveau A2 ontvangen.  Ook als u het inburgeringsexamen gaat doen is deze cursus geschikt. De taalcursus duurt 27 bijeenkomsten van 3 uur. Ook bestaat deze cursus met een langere looptijd voor cursisten die in hun thuisland de middelbare school hebben gedaan.  Ook als u het inburgeringsexamen gaat doen is deze cursus geschikt. Deze taalcursus duurt 40 bijeenkomsten van 3 uur

Onze cursussen niveau 2:

Intermediate, Gevorderden en Vergevorderden (B1, B2, C1)

In onze cursus Nederlands voor het niveau intermediate werkt u aan de uitbreiding van uw vaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. Naast de taalhandelingen voor het alledaagse leven leert u in toenemende mate taalhandelingen die u kunt gebruiken op het gebied van scholing en werk. De cursus duurt 40 bijeenkomsten van elk drie uur. Na het succesvol volbrengen van de cursus intermediate kunt u het certificaat Nederlands taalniveau B1 ontvangen. Beginniveau: A2, eindniveau B1.

In onze cursussen Nederlands voor gevorderden werkt u verder aan de uitbreiding van uw vaardigheden Nederlands spreken, schrijven, lezen en luisteren. Naast de taalhandelingen voor het alledaagse leven leert u taalhandelingen die u nog meer kunt gebruiken op het gebied van scholing en werk. Ten opzichte van de cursus intermediate leert u genuanceerder spreken en schrijven en wordt uw grammaticale kennis verder uitgebreid. De cursus XXX maanden met in totaal 160 contacturen en 10 uur huiswerk per week. . Na het succesvol volbrengen van de cursus gevorderden kunt u het certificaat Nederlands taalniveau B2 ontvangen.

In onze cursus Nederlands voor het niveau vergevorderden werkt u verder aan de uitbreiding van uw vaardigheden Nederlands spreken, schrijven, lezen en luisteren. Naast de taalhandelingen voor het alledaagse leven leert u taalhandelingen die u nog meer kunt gebruiken op het gebied van scholing en werk. Ten opzichte van de cursus gevorderden ligt de nadruk nog meer op de nuance en wordt uw grammaticale kennis verder geperfectioneerd. Verder leert u spreken op een academisch niveau en korte berichten schrijven in het zakelijk verkeer. De cursus duurt 8 bijeenkomsten en hierop aansluitend volgt de cursus vergevorderden 2 (tevens 8 bijeenkomsten). Na het succesvol volbrengen van de cursus vergevorderden 2 kunt u het certificaat Nederlands taalniveau C1 ontvangen.

Beschikbaar in de volgende steden:

De groepen voor gevorderden ontstaan uit deelnemers van de halfgevorderde groepen die doorstromen. Om te kijken of u in één van deze groepen in kan stromen, kunt u contact met ons opnemen.

Algemene informatie

Betaalt u zelf of komt u in aanmerking voor een lening van duo, dan kunt u zich inschrijven door op de link inschrijven te klikken bij de cursus van uw keuze.

Met de niveautoets kunt u uw beginniveau bepalen.

Aan het einde van elke cursus maakt u een toets bij Conrado. U ontvangt dan een certificaat waarop het niveau van uw taalkennis is vermeld. Als uw niveau minimaal gelijk is aan het eindniveau van de cursus, kunt u door naar de volgende cursus.