Cursussen Nederlands voor het staatsexamen NT2

Groepen Staatsexamen

Met de cursussen Staatsexamen NT2 leert u Nederlands op een hoger niveau dan onze inburgeringscursussen. Als u moet inburgeren of een opleiding wil volgen, kunt u het Staatsexamen NT2 programma I of Staatsexamen NT2 programma II doen. De cursussen voor het staatsexamen zijn uitsluitend voor hoger opgeleide cursisten.

Cursussen Staatsexamen 1 en 2

De cursussen Staatsexamen beginnen van een niveau waarop u een basiskennis van de Nederlandse taal heeft op niveau A2. Bekijk de niveautest om uw niveau te bepalen.

beschikbaar in de volgende steden (vanaf A0 – B1/B2):

Begin januari zijn de nieuwe groepen gestart in Amsterdam, Diemen, Amstelveen en Zaandam. In sommige gevallen is instromen in deze groepen mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op.

 

Tijdens de Nederlandse schoolvakanties worden er geen lessen gegeveven.

Het cursusboek wordt tijdens de eerste bijeenkomst door de docent bekend gemaakt tenzij er bij de cursus al expliciet een cursusboek vermeld staat.

Herindelingen van groepen vinden elk kwartaal plaats waardoor het verschil in niveau tussen cursisten onderling beperkt is.

Als u een lening van DUO heeft, kunt u zich aanmelden voor een cursus door een email te sturen via het contactformulier

Hoe kun je aanmelden?
Bij de gewenste cursus druk je op “in winkelmand” en vervolgens betaal je via Ideal de eerste 8 bijeenkomsten. Daarna betaal je steeds 8 bijeenkomsten vooruit via automatische incasso of via een lening bij DUO.

Wat kost een cursus?
De cursussen voor het staatsexamen worden gegeven in groepen van 4 tot 8 cursisten. Tarief van de cursus is gebaseerd op 51 euro per les van drie uur.

Wilt u meer uur in de week les?
Sneller inburgeren kan door één van onze intensieve cursussen te volgen. Zie onze intensieve cursussen.

Meer informatie?
Kijk op onze pagina over de Staatsexamens NT2 I en II.