Inburgeren

Om in te burgeren in Nederland moet u Nederlands leren. Hiervoor bestaat een inburgeringsexamen. Met de cursussen van Conrado kunt u zich voorbereiden om het inburgeringsexamen, het Staatsexamen NT2 programma I of Staatsexamen NT2 programma II doen. Meer informatie over onze cursussen voor het staatsexamen zie cursussen Nederlands voor het staatsexamen.

Het eindniveau van het inburgeringsexamen ligt voor alle vaardigheden (schrijven, spreken, lezen en luisteren) op A2. Kijk voor meer informatie over de niveaus bij de niveautest. Een uitzondering is er voor mensen die voor 1 januari 2007 officieel in Nederland woonden: zij mogen schrijven en lezen op niveau A1 doen.

Om een Nederlands paspoort te verkrijgen moet iedereen alle vaardigheden op niveau A2 halen.

Hoe lang het duurt om het gewenste eindniveau te bereiken, hangt onder andere van uw beginniveau af. Verder geldt natuurlijk: hoe meer tijd u aan zelfstudie besteedt, hoe hoger uw leertempo zal zijn.

Voor de cursus vindt er een uitgebreid intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek staan uw doelen, uw beginniveau en uw gewenste eindniveau centraal. De persoonlijke behoeften en wensen, waaronder eventuele inburgeringsplicht, en de situatie en ambities betreffende werk en opleiding zijn bepalend wat het eindniveau betreft. Bij de indeling van de groepslessen zal bovendien rekening worden gehouden met de opleidingsachtergrond van de cursisten.

Bekijk hier ons onderwijsplan voor inburgeringstrajecten.

Kijk voor meer informatie over inburgeren op de website van de overheid: www.inburgeren.nl